Yazma ve Konuşma Sınavları için Standardizasyon Toplantısı Yapıldı

2023-2024 Akademik yılı Güz dönemi başında yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlik Sınavı öncesinde Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesindeki öğretim elemanları için Standardizasyon Toplantısı düzenlendi.

Yabancı Diller Testing Birimi üyeleri tarafından Yüksekokulumuzda düzenlenen toplantıda, öğrencilerin Yazma ve Konuşma sınavlarının değerlendirilmesinde bir standart sağlamak amacıyla bilgilendirmeler yapıldı. Öğr. Gör. Hande NAVDAR ve Öğr. Gör. Ersel AKGÜL tarafından yapılan açıklamaların ardından öğretim elemanları, öğrenciler tarafından cevaplanan Yazma ve Konuşma sınavı örneklerini notlandırdılar. Sınavların notlandırma sürecinde oluşan farklılıkları inceleyen öğretim elemanları, 2023-2024 Akademik yılında Hazırlık Programı kapsamında yapılacak olan Yazma ve Konuşma sınavlarının değerlendirilmesinde standart bir puanlandırma ölçütü belirledi.