Yeterlik Sınavı Hakkında Duyuru

Değerli Öğrenciler,

Üniversitemize Ek Yerleştirme ile gelen zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık programı öğrencileri ile üniversitemize 2023-2024 Güz döneminde yeni kayıt yaptırıp isteğe bağlı hazırlık okumak istediğini kayıt esnasında beyan eden öğrenciler için 4 Ekim 2023 Çarşamba günü İngilizce Yeterlik Sınavı gerçekleştirilecektir. Yapılacak sınavla ilgili oturum bilgileri aşağıdaki gibidir:

• Kitapçık (booklet) sınavı 09.30 – 11.00 saatleri arasında yapılacak, 90 dakika sürecektir. Sınav dil bilgisi, kelime bilgisi, okuma ve dinleme bölümlerini kapsayan 60 sorudan oluşmaktadır. Sınav saat 09.30’da dinleme bölümü ile başlayacaktır. Sınava geç kalan öğrenciler dinleme bölümü bitene kadar sınava alınmayacaktır. Öğrencilerin kimlik kontrolü için en geç 09.00’da sınıfta hazır bulunmaları gerekmektedir.
  • Yazma (writing) sınavı 11.30 – 12.30 saatleri arasında 60 dakika sürecektir.
  • Konuşma (speaking) sınavı 13.30’da başlayacaktır.

Sınava girecek öğrenci listesi ile sınav salon bilgileri web sitemizde duyurulacaktır. Lütfen, web sitemizi takip ediniz.

ÖNEMLİ: Bu sınav, 25-28 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılan İngilizce Yeterlik sınavının telafisi/mazereti olmayıp, yalnızca, web sitemizde duyurulacak olan ve yukarıda bahsi geçen öğrencilere (Üniversitemize Ek Yerleştirme ile gelen zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık programı öğrencileri ile üniversitemize 2023-2024 Güz döneminde yeni kayıt yaptırıp isteğe bağlı hazırlık okumak istediğini kayıt esnasında beyan eden öğrenciler) yöneliktir.