ESTÜ'den Haberler

Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN'dan Yüksekokulumuza Ziyaret

Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN'dan Yüksekokulumuza Ziyaret

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Prof. Dr. Sayın Yunus ÖZDEMİR de katıldı.

Bilgilendirme toplantısında Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, 2 aylık görev süresindeki çalışmalarını değerlendirdi ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılına ilişkin düzenlemeleri öğretim elemanları ile paylaştı. Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN, öğrencilerden gelen taleplerin çok kıymetli olduğunun altını çizerek, bu bağlamda öğrencilere İki Eylül Kampüsünde akşam yemeği hizmeti verilmeye başlandığını belirtti.

Birimlerin destek personeli ve kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma taleplerini karşılamaya çalıştıklarını belirten Prof. Dr. ÖZCAN, farklı birimlerde 12 destek personeli, 2 büro personeli ve 32 kısmi zamanlı öğrenci görevlendirdiklerini dile getirdi. Yabancı Diller Yüksekokulunda Niteliği Arttırma Çalışmaları Devam Ediyor Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, Yabancı Diller Yüksekokulunda öğretim elemanı eksikliği olduğunu ve bu eksikliği şu aşamada büyük ölçüde Anadolu Üniversitesi'nden karşıladıklarını hatırlatarak, önümüzdeki dönemde bu eksikliğin önemli oranda giderileceğini ifade etti. Rektör Prof. Dr. ÖZCAN, ayrıca yakın dönemde Yabancı Diller Yüksekokulunda niteliği arttırmaya yönelik çalışmaların hayata geçirileceğine de değindi.

Eğitimin yanı sıra araştırmanın öncelikli konuları arasında olduğunu belirten Prof. Dr. ÖZCAN, TÜBİTAK 2209-A/B Proje Sonuçlarına göre; Eskişehir Teknik Üniversitesinin 54 öğrenci projesinin 2209-A, 13 öğrenci projesinin de 2209-B desteği almaya hak kazandığını belirtti. Bunun gurur verici olduğunun altını çizen Prof. Dr. ÖZCAN, araştırmanın üniversitemiz için ne kadar önemli olduğunu ifade etti. Toplantı Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanlarının sorularının, Rektör Prof. Dr. Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Onur KAYA ve Prof. Dr. Yunus ÖZDEMİR tarafından cevaplandırılması ile sona erdi.